Blog članki

Zabava, o kateri se bo še dolgo govorilo

od Luka Ropotar 18 Oct 2017

Gotovo si vsakdo želi, da bi organiziral zabavo, o kateri bi prijatelji in znanci še dolgo govorili – še zlasti, če gre za zabavo, ki označuje pomemben mejnik, na primer 18. rojstni dan, ali pa okroglo dvajsetico ali tridesetico. Tudi ob drugih priložnostih lahko organizirate nekaj norega – na primer ob prvi zaposlitvi, fantovščini in podobno. Potrebno je le vedeti, da se bo o zabavi v pozitivnem smislu govorilo le, če boste dobro premislili, kaj vse lahko pripravite, in predvsem, koga boste povabili. 

1. Spisek povabljenih
Na zabavo naj bi prišli vsi tisti, s katerimi se radi družite, in verjetno še kdo, ki zna dobro žurati. Mnenje o tem, kaj je dobra zabava in kako se zabavati, se seveda od posameznika do posameznika razlikuje, zato oblikujte listo povabljenih tako, da se bodo ljudje med seboj ujeli. Nič namreč ne pomaga, če se pet ljudi noro zabava, pet pa jih sedi na kavču in se dolgočasi.

2. Izberite pravo hrano
Na bolj klasičnih in umirjenih zabavah je hrana nekoliko bolj v ospredju kot na tistih, ki so namenjene predvsem žuranju. Vendar pa je kljub temu hrana potrebna in pomembna, sicer bodo gosti lačni, pa še slabo se bodo počutili zaradi prekomernega delovanja alkohola.

Če si s hrano ne želite dati preveč dela, lahko naročite pice, vendar to na vaše goste ne bo naredilo vtisa. Raje poskrbite za tematsko obarvano hrano – če gre za zabavo ob dnevu čarovnic, naj bodo stvari videti srhljivo, če gre za poletno zabavo, ne pozabite na veliko sadja in z vodko prepojene lubenice ter podobno.

Nikoli ni odveč, če zapripravo hrane poprosite tudi koga od prijateljev in sorodnikov.

3. Pripravite pravo pijačo
Ponudba pijače mora biti dovolj pestra, da vsakdo najde nekaj zase, a ne toliko pestra, da zanjo zapravite celo bogastvo. Poskrbite, da bodo na voljo tako alkoholne kot brezalkoholne pijače. Poskusite biti pri postrežbi pijač domiselni – zakaj ne bi pripravili piva v žirafi ali pa sok z vodko v okrogel točilnik? Ne pozabite na led – ta bo pomagal, da se bo pijača malo razredčila in gostje ne bodo prehitro omamljeni. Pijačo prilagajajte tudi letnemu času: poleti naj bodo na voljo bovle s sadjem ali sangrija, pozimi ne bo odveč kuhano vino.

4. Zabava potrebuje igre
Igre? Ja, zlasti na začetku, ko gostje stojijo v skupinicah s pijačo v rokah in se nihče ne odpravi na plesišče, lahko ozračje naredimo manj napeto z nekaj zabavnimi pivskimi igrami. Tako se bodo gostje sprostili in tudi tisti, ki so za večino tujci, se bodo hitro spoznali z drugimi.

5. Glasba
Za nekoliko večjo zabavo je vedno najbolje najeti »lokalnega mojstra«, ki bo vrtel glasbo. Saj se z menjavanjem diskov ne želite ukvarjati sami, kajne?

6. Dekoracija
Pri nas ni v navadi, da bi pred zabavo poskrbeli za dekoracijo (razen pri kakšnih rojstnodnevnih zabavah otrok), vendar lahko ravno z nekaj zabavnimi okraski naredimo precej veliko. Če bodo okraski zabavni, seveda nepričakujte, da bodo »preživeli« in jih boste lahko dan po zabavi sneli ter pospravili – verjetno se bodo gostje z njimi tako zabavali, da jih bodo sneli že prej in marsikateri se bo tudi uničil.



7. Nekaj odštekanega …
Zakaj ne bi bilo na vaši zabavi nečesa odštekanega? Nečesa takšnega, kar se drugje še niso spomnili?Morda lahko najamete postavnega barmana, ki bo pijačo pripravljal v spodnjem perilu. Morda lahko najamete aparat za točeni sladoled (ki mu tudi dodate nekaj alkohola). Morda na vabila zapišete, da morajo priti vsi samski fantje v zelenih in vsa samska dekleta v rožnatih majicah. Morda lahko najamete električnega bika. Organizirate zabavo ob bazenu ali ob jezeru. Namesto domov, povabite prijatelje na taborjenje. Namesto klasičnih iger poskrbite za razbijanje mehiških pinjat. …

Prejšnja objava
Naslednja objava

Izberite opcijo

Zapri
Uredi svojo izbiro
this is just a warning